Volledig scherm
Waar in Beneden-Leeuwen en Dreumel bezwaren werden toegewezen, vingen buurtgenoten in Boven-Leeuwen bot: de ondergrondse afvalcontainer komt er gewoon. © GinoPress B.V.

Boven-Leeuwenaar moet ondergrondse afvalcontainer wél accepteren

BOVEN-LEEUWEN/DEN HAAG - Een aan de Esdoornstraat in Boven-Leeuwen geplande ondergrondse afvalcontainer, kan daar gewoon worden geplaatst. De Raad van State heeft deze week bezwaren van twee omwonenden van tafel geveegd. 

Afvalinzamelaar Avri plaatst in alle West Maas en Waalse dorpen op centrale plekken ondergrondse containers. Dat levert soms inwoners op, die zo'n voorziening liever niet voor de deur zien. Eerder stapten enkele bewoners van de Irenestraat in Dreumel en de Fazantstraat in Beneden-Leeuwen daarom naar 's lands hoogste bestuursrechter en met succes: zij dwongen af dat Avri nogmaals de beoogde plekken moet beoordelen of andere locatie moet zoeken. 

Wél goed bestudeerd

De Boven-Leeuwenaren zijn nu daarentegen niet succesvol met hun protest. Ze menen dat de Avri niet goed heeft nagedacht over de loopafstanden voor de hele buurt naar de container en dat de containers te dicht bij hun perceelsgrenzen komen. Maar volgens de Raad van State is de locatie in dit geval juist wél goed bestudeerd en gemotiveerd gekozen.

Dat de Boven-Leeuwenaren daarnaast ook nog aanvoeren dat met het pasjessysteem hun privacy in het geding is, is volgens de Raad van State niet relevant bij het aanwijzen van een locatie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal