Boveneindse kermis: een lach en een traan

VIDEOBOVEN-LEEUWEN - De kinderen op de Boven-Leeuwense Mariaschool vinden het altijd leuk als de schoolbel gaat, zodat ze weer naar huis kunnen. Maar dinsdag vonden ze het driedubbel zo leuk. 

Want pal naast hun school, op het plein van dorpshuis D'n Dulper, is de kermis neergestreken. 

De Boveneindse kermis beleeft dinsdag haar laatste dag. Gisteren was al de laatste dag van de muziek in D'n Dulper toen daar de Melody Players de kermisbezoekers aan het dansen probeerden te krijgen (lukte niet). En aan het drinken natuurlijk (lukte wel).

Volledig scherm
Kermis in Boven-Leeuwen, de botsauto's staan er al een aantal jaar niet, maar gelukkig staan er nog wel wat andere attracties. © Eveline Van Elk

Ook de kermisexploitanten dansten niet van plezier. Ze zagen afgelopen weekend en ook maandag maar weinig klanten. ,,Het geld hebben de mensen al uitgegeven aan hun vakantie’’, analyseert Marinus de Weijer van de oliebollenkraam.

Boven-Leeuwenaren wijten het gebrek aan belangstelling aan Dijkensport. Dat grote evenement in het buurdorp Beneden-Leeuwen trekt volgens hen al vele jaren veel harder dan de kermis. ,,Als dit zo doorgaat, is er over twee of drie jaar geen kermis meer’’, vreest Renate Veens.

Volledig scherm
Kermis in Boveneind. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal