Gerard van Dijk (72) uit Maasbommel is de oudste nog actieve brandweervrijwilliger. Vandaag is hij 45 jaar in dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van Dijk (72) uit Maasbommel is de oudste nog actieve brandweervrijwilliger. Vandaag is hij 45 jaar in dienst. © Koen Verheijden


Hoe Gerard het al 45 jaar volhoudt als brandweerman: ‘Nooit alcohol op verjaardagen, want wat als de pieper gaat?’

MAASBOMMEL - Gerard van Dijk (72) is de oudste uitrukkende brandweerman van Nederland. Op de dag van zijn jubileum parkeerden zijn collega’s het materieel van post Maasbommel op zijn oprit.

4 reacties

 • Jack Hendrix

  1 jaar geleden
  45 jaar ; van harte gefeliciteerd met dit gebeuren. bij brandweer Brabant Noord post Oeffelt loopt er eentje rond die sinds 1 februari 1974 lid is van deze post- en nog elke keer mee uitrukt. en verschillende keren als eerste chauffeur aanwezig. en dan doe de veiligheidsgordel maar aan hoor. Feilloos door het verkeer.
 • A.E.M. van Gend

  1 jaar geleden
  Een felicitatie waard. Maar, voorheen moest je toch stoppen op bepaalde leeftijd, is dat niet meer? Een vriend van me is even oud als Gerard en moest echt op zijn 55ste stoppen. Hij was professioneel brandweerman. Geldt dat niet voor vrijwillige brandweer?
 • Jaap Aap

  1 jaar geleden
  Interessante quote op voorpagina om mensen ertoe te verleiden het artikel te lezen.. Werkt beter als bv: "die poes zat zo hoog, daar kon niemand bij"..
 • Floris Vekemans

  1 jaar geleden
  Gefeliciteerd Gerard! Ik ben alleen 25 op het moment, geen 22 :).