Volledig scherm
De brand bij de cafetaria in Beneden-Leeuwen. © Politie

Brand in Beneden-Leeuwen: voorlopig geen friet bij snackbar 't Bakhuus

BENEDEN-LEEUWEN - Leeuwenaren die willen snacken of ijs willen halen bij cafetaria ’t Bakhuus ’t Akkertje, moeten voorlopig elders hun heil zoeken. Door een keukenbrand is de lunchroom voor onbepaalde tijd niet te gebruiken.

De brand brak vrijdagmorgen rond half elf uit in de ‘bakwand’ in de keuken. De frituur ging in vlammen op en door de hele zaak ontstond flinke rookschade. Pandeigenaar Gerard den Haan vreest dat het gebouw mogelijk maanden niet te gebruiken is.

Deksel

Den Haan was zelf niet aanwezig. Sinds ongeveer een jaar verhuurt hij de zaak aan een echtpaar. ,,De vrouw had de frituuroven opgestart. Zoals ik het begrijp, belde ze eerst haar man toen de vlam in de pan sloeg. Die probeerde de zaak met een deksel nog af te dekken, maar tevergeefs.”

Toen de brandweer arriveerde, waren de vlammen al in het afvoerkanaal geslagen. Kort voor twaalven was het vuur helemaal geblust, aldus een woordvoerder van de brandweer. Doordat de brandweer alleen schuimblusmiddel hoefde te gebruiken, is er amper tot geen waterschade, zegt ze.

Den Haan was korte tijd actief bij NAC en werd bekend als ‘de slechtste voetballer van Nederland'. Daarover verscheen eerder een biografie. 

Vervangen

Volgens Den Haan valt de schade aan het gebouw aan de Veldlaan zelf nog mee. Vooral het vervangen van de keukenapparatuur en het schoonmaken gaat veel tijd kosten, denkt hij: ,,En je kunt pas beginnen, wanneer alles met de verzekering is geregeld.”

Maas en Waal