Bruidsparen poseren graag op trap voormalig gemeentehuis Maasbommel

tussen oude murenIn Maas en Waal staan veel panden met een verhaal. Hoe is het om te wonen in zo’n monument? De bewoners vertellen over het leven tussen oude muren. Vandaag: het voormalige gemeentehuis in Maasbommel.

Volledig scherm
Nina van Kerkhof bij het oude gemeentehuis in Maasbommel. © Eveline van Elk

Het huis van Nina van Kerkhof in Maasbommel is niet te missen. Het staat op de Raadhuisdijk op een punt waar drie wegen samenkomen, tegenover de kerk. Het is een groot, statig pand en diende voorheen als gemeentehuis, maar het was tussen 1988 en 1995 ook de eerste locatie van het Museum Tweestromenland.

Van Kerkhof zag eens een artikel in de krant over de vorige bewoner: ,, Ik dacht, zo, dat is een mooi huis. Toen het te koop stond, zijn we gaan kijken.” Inmiddels woont ze er al 17 jaar met haar man. Hun twee dochters zijn er volwassen geworden, maar inmiddels de deur uit.

,,Onze moeders zeiden, jullie zijn gek, zoveel moest eraan gebeuren. Maar ik heb iets met bijzondere en oude gebouwen. Toen we erin kwamen, had iedere kamer een andere kleur. De huiskamer was bijvoorbeeld groen.” Daar resideerde vroeger de burgemeester. De basiskleur is nu wit, net als de aansluitende eetkamer, daar vergaderde de raad. De inrichting heeft het stel (de Van Kerkhofs hebben een woonwinkel in Boven-Leeuwen) de huidige tijd in getrokken, hij is modieus en stijlvol. ,,Het plafond in de gang heb ik zwart laten verven. In die tijd was dat nog helemaal niet gewoon. De schilders wilden het eerst niet doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal