Afval langs de oever bij het Over de Maas-project.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval langs de oever bij het Over de Maas-project. © Burgercollectief Dreumelse Waard

Buitenlands slib én drijfvuil bij Over de Maas: 'Grootste milieuramp afgelopen jaren'

DREUMEL - In de gemeente West Maas en Waal is het project 'Over de Maas' in volle gang. De plas wordt verondiept, maar de manier waarop baart de inwoners van Dreumel grote zorgen. En terecht: onderzoek van deze krant duidt op de import van grond van dubieuze komaf. ,,Ik woon bij de grootste milieuramp van de afgelopen jaren.’’

10 reacties

 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Afhankelijk van het probleem en de doelstelling kan 'verondiepen' een positieve invloed hebben. Welke diepe plas problemen door het storten van met van alles en nog wat vervuilde grond positief kunnen worden beïnvloed heb ik echter nog nergens kunnen achterhalen. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Daar zijn de Geleerden het dus helemaal niet over eens. Alleen de ontzanders en staatsbosbeheer, die willen wel bij voorbaat...
 • Alabama

  5 jaar geleden
  Leeggezogen zand- en grindgaten zijn onnatuurlijk. Ze zijn uitermate diep en vormen geen biotoop voor flora en fauna zoals bijvoorbeeld de Friese meren. Juist verondieping kan de balans herstellen en natuurontwikkeling mogelijk maken.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Beste Onno Zele, het spreekwoord "iets in de doofpot stoppen"  betekend ergens totaal niet meer over praten, verzwijgen. Google het maar eens. 
 • Piet

  5 jaar geleden
  Triest, al die rotzooi. Maar waarom 'verondiepen'? Slaat nergens op. Heeft alleen maar nadelen. Je moet water juist verdiepen.