Volledig scherm
© StockPZC

Buurman: 'Ze rende schreeuwend en onder het bloed naar buiten'

MAASBOMMEL - Op de Velddijksestraat in Maasbommel is vanmorgen rond 07.30 uur een ernstig steekincident geweest. Daarbij is een 58-jarige vrouw overleden.

Toen de agenten na de melding rond 07.30 uur aan kwamen bij het huis, was de vrouw zwaargewond. Korte tijd later overleed zij aan haar verwondingen.

Burgemeester Thomas Steenkamp van West Maas en Waal spreekt van 'een verschrikkelijk familiedrama'. Ten tijde van de steekpartij waren behalve het slachtoffer ook haar vriend, dochter en twee kleinkinderen in de woning, evenals de vriend van de dochter.

Volgens de burgemeester is er inmiddels een verdachte aangehouden, vermoedelijk gaat het om de vriend van de dochter. De politie bevestigt die arrestatie, maar kan nog niets melden over personalia van de verdachte.

Steegje
De familie woonde nog relatief kort in het huis, dat een beetje verscholen ligt in een steegje. De technische recherche is bezig met onderzoek in en om de woning. Het pad naar het huis is afgezet.

Buurman
Buurman Tjebbe Wiersma zag vanmorgen twee politiewagens door de straat scheuren en liep naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. ,,Toen zag ik ineens de dochter van de buurvrouw naar buiten rennen. Ze zat onder het bloed en schreeuwde: 'Hij heeft mijn moeder vermoord'", verhaalt Wiersma.

Auto
'Hij' is de partner van de dochter, aldus de buurman, die heeft gezien dat iemand met hoge snelheid is weggereden in een auto met Belgisch kenteken. Wiersma: ,,Vermoedelijk de partner."

Maas en Waal