Het schip Allegonda is donderdagmiddag bezig met storten van een lading in de waterplas van Over de Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schip Allegonda is donderdagmiddag bezig met storten van een lading in de waterplas van Over de Maas. © Koen Verheijden

Commotie over stort granuliet in natuurplas Alphen, GroenLinks dringt aan op hoorzitting

ALPHEN/ DEN HAAG - De Tweede Kamer wil opheldering over de stort van honderdduizenden tonnen granuliet in waterplas Over de Maas. Ook de rol van Rijkswaterstaat hierbij staat ter discussie. De commotie, ook in de regio, is groot.

25 reacties

 • Weschietennietechtop

  2 jaar geleden
  Het orgasme van de macht en regeren weegt zwaarder dan integriteit. De elektrische lease-auto en narcisme van de volksvertegenwoordigers is ernstig verontrustend. De corruptie binnen Rijkswaterstaat en de manipulatie via ik heb een baan nodig Halve Zijlstra is tekenend voor de schaamteloosheid en gewetenloosheid van de zgn bestuurders. Het dragen van een pak met stropdas moet ons scherp stellen op waarschijnlijke malversaties.  Het kwaad sijpelt steeds sterker door de muren van onze rechtsstaat. Als bedrog en list niet meer bestraft worden is het wachten op Armageddon 
 • OMD

  2 jaar geleden
  Groen Links dringt aan op hoorzitting. Wat een hypocrieten, al die tijd was men op de hoogte van  dit schandaal. Nu net doen of hun neus bloed.
 • Wally

  2 jaar geleden
  Milieu en criminaliteit gaan hand in hand.
 • SkoebieBeun

  2 jaar geleden
  Worden de ambtenaren betaald door milieumaffia? Ik mag hopen dat de illegale stortingen direct zijn gestopt en de verantwoordelijken worden vervolgd. 
 • Rvo

  2 jaar geleden
  Het probleem van Bontrup weegt voor de overheid zwaarder dan het milieu. Prima werk van Zembla.Direct stoppen met het storten van granuliet , betreffende Top ambtenaren ontslaan en een oplossing bieden door bij voorbeeld een ruime dikke laag schone grond  op te brengen.De minister die daar over gaat ter  verantwoording roepen. 

Maas en Waal