Volledig scherm
Deze container stond een tijdje open. De storing is nu verholpen. © David van Haren

Containers werken weer, afval wegbrengen kan niet meer gratis

BENEDEN-LEEUWEN - De problemen met de ondergrondse restafvalcontainers in Rivierenland, waaronder de gemeente West Maas en Waal valt, zijn verholpen. Gratis restafval wegbrengen, is na vandaag (zaterdag) niet meer mogelijk. Dat meldt afvalinzamelaar Avri.

Vanaf begin juli moeten inwoners van de acht Avri-gemeenten hun restafval wegbrengen naar een van de 780 ondergrondse containers. De invoering van dit nieuwe systeem verliep niet helemaal vlekkeloos. 

Gratis afval wegbrengen

Omdat na een aantal weken nog veertig afvalbakken kuren vertoonden, zette Avri die containers open. Gebruikers hoefden hun afvalpas niet voor de lezer te houden en er werd dus geen geld (1 euro per worp) van de rekening afgeschreven. Als extra service mochten bewoners tijdelijk ook restafvalzakken, van 30 kilo, gratis naar de milieustraten van Avri brengen. 

Omdat de problemen nu verholpen zijn, aldus Avri, is het na vandaag niet meer mogelijk om gratis restafval af te leveren. Om de ondergrondse containers in de dorpen te openen, moeten inwoners ook weer hun pasje gebruiken. 

Storing kan altijd

Avri houdt de containers nog wel extra in de gaten. Een individueel probleem met de afvalpas kan volgens de afvalinzamelaar altijd voorkomen. Datzelfde geldt voor een algemene storing, bijvoorbeeld als de afvalbak vol zit. Inwoners kunnen hun huisvuil dan naar hun reservecontainer brengen. 

De zak met afval naast de volle container plaatsen, is verboden. Toch gebeurde het de afgelopen periode, merkten inwoners en ook Avri. Wie dat doet, riskeert een boete. De afvalinzamelaar gaat weer strenger optreden tegen deze ‘bijplaatsingen'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal