Volledig scherm
PREMIUM
Nina van Engelen is dolgelukkig met haar paard Bronx. © Koen Verheijden

Dankzij Bronx lacht Nina (15) eindelijk weer: ‘Ik ben gewoon verliefd op hem’

Nina van Engelen (15) uit Dreumel gaat al twee jaar niet naar school. Door een autistische stoornis is ze snel overprikkeld. Klassikaal onderwijs is niet voor haar weggelegd. Veertien jaar lang was haar leven een worsteling. In haar meest depressieve periode zag ze geen uitweg meer en wilde ze niet meer leven. 

Maar wat school en de hulpverlening niet wisten te bereiken, lukte haar paard Bronx wel. Ze lacht weer.

,,Ik heb de draad van het leven weer te pakken, en nou laat ik hem niet meer los!’’ Aan tafel in het ouderlijk huis in Dreumel zit een sterke meid. Strijdbaar. Heldere oogopslag, een leuke jurk aan.

Wat een verschil met de foto van twee jaar geleden die haar moeder laat zien. Een mager, bleek vogelkoppie in de capuchon van een badjas.

Het gezicht lacht, maar Nina was absoluut niet blij in die periode. Sterker nog: haar ouders moesten de crisisdienst bellen, omdat hun dochter niet verder wilde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal