Volledig scherm
De Rosmolen in Beneden-Leeuwen © Google Streetview

De Rosmolen moet gewoon ozb betalen, net als iedereen

BENEDEN-LEEUWEN - De exploitanten van dorpshuis De Rosmolen in Beneden-Leeuwen moeten gewoon de onroerendezaakbelasting (ozb) betalen. De stichting Sport en Recreatie, die het multifunctionele dorpshuis beheert, had gevraagd om kwijtschelding, maar daar werkt de gemeente niet aan mee. 

,,Iedereen moet belasting betalen, dus zij ook'', zegt wethouder Ans Mol.

De stichting deed het verzoek omdat de exploitatie moeilijk kostendekkend te krijgen is. Toen het dorpshuis begon, maakte de gemeente een berekening wat een reële begroting zou zijn en stelde op grond daarvan een jaarlijkse bijdrage vast, waarna de exploitanten vervolgens hun eigen broek moesten ophouden.

In die berekening is het misgegaan, legt Gaby Lamers, voorzitter van de Rosmolenstichting uit. ,,Er is geen rekening gehouden met het eigenaarsdeel van de ozb.''

De gemeente wil daarover best met de exploitanten in gesprek, maar belasting kwijtschelden is volgen haar geen optie. Mol: ,,Natuurlijk gaan we wel kijken naar hun exploitatie. Als blijkt dat we hen met een onmogelijke opdracht hebben opgezadeld, kijken we wat we kunnen doen. Maar we staan niet zomaar met een zak met geld klaar.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal