Archieffoto van Bert Roelofs (links) aan het werk met zijn dieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Bert Roelofs (links) aan het werk met zijn dieren. © Jan Rikken

‘De walibi plast gewoon op een bak bij ons in huis’

APPELTERN - Bert Roelofs uit Appeltern verhuurt al decennialang dieren voor kerststallen, reclamefilmpjes, bruiloften, middeleeuwse markten en wat al niet meer. Bonafide handel, maar de bedrijfslocatie in Appeltern was al die jaren illegaal. Met de gemeente wil hij nu alles op orde krijgen, en op zijn terrein meteen ook een dierentuin beginnen. Dit tot groot chagrijn van dierenbeschermers, die altijd al gruwden van Bert’s Animal Verhuur.

10 reacties

 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Wie zegt dat die beestjes zich daar niet thuis voelen en hun natuurlijke gedrag niet zo veel mogelijk kunnen vertonen? En de hele dag van huis zijn is voor heel veel dieren, incl. wij mensen, ook niks bijzonders. Kortom, die beestjes hebben, net als Karen, een luizenleven.
 • HermanGalle

  3 jaar geleden
  Met mooi geld verdienen is vaak wat mis. Zoals hier. Dieren horen niet van hot naar her te worden gesleept, maar horen in een vertrouwde omgeving waar ze hun natuurlijk gedrag zo veel mogelijk kunnen vertonen. Daarvan is hier natuurlijk geen sprake. Ook dierentuinen zijn geen geschikte verblijfplaatsen voor dieren. Onacceptabel dat aan deze gast vergunning zou worden verleend. Dierenwelzijn word hier op grove wijze geschonden.
 • Jan van Toor

  3 jaar geleden
  Beste TGM, U heeft kennelijk nooit achter hem gewoond. Vraag de AID maar eens naar zijn dossier. Vanaf zijn tijd in de Spitsestraat te Appeltern. Dan weet u tenminste waar u over praat.
 • Zomaar

  3 jaar geleden
  Die vent houdt iedereen aan t lijntje! Dode schapen in de sloot, die gast maakt er een bende van en blijkbaar kan t allemaal.  Gemeente gaat er in mee. Betalen doet Roelofs ook slecht in heel Maas en Waal is er geen ondernemer te vinden die nog levert aan Roelofs!
 • Dennis

  3 jaar geleden
  Vergunning intrekken en dieren naar een dierentuin laten overplaatsen...einde discussie

Maas en Waal