Deze vissers zien hun stek droogvallen maar verhuizen mag niet: ‘Je moet al vijf meter voor de steiger gaan zitten’

met videoVissers in Beneden-Leeuwen luiden de noodklok. Het waterpeil in hun visvijver zakt ieder jaar verder en een massale vissterfte ligt op de loer. De vissers willen uitwijken naar een industrieterrein, maar de gemeente wil er niets van weten.

4 reacties

 • Peter Soek

  4 maanden geleden
  eelco de boer neem nog een glas azijn die is nu in de aanbieding bij de supermarkt
 • Peter Soek

  4 maanden geleden
  eelco de boer wat is dit voor een onzin wat je schrijft deze visclub in beneden leeuwen heb zelf een hoop geld geïnvesteerd in deze plas nieuwe karpers verschillende steigers en een invalide steiger voor mensen in een rolstoel die graag willen vissen en een paar keer per jaar het hele park schoonmaken en de bomen snoeien en een hoek hebben gemaakt in het water met takken en bomen zodat de aalsgovers niet alle jonge vis opeten dus wat doet deze visclub in jouw ogen nog verkeerd eerst nadenken
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Eelco de Boer geef aub geen reactie als je niet weet waar je over praat,vissers zijn over het algemeen natuurmensen,en houden ook van de natuur,en ze hebben geen zin om zich de wet te laten voorschrijven door een materialistisch ingesteld stadsmens ,die het verschil niet ziet tussen een meikever en een vlinder.
 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  De eerste visvereniging wie het om dierenwelzijn gaat moet nog opgericht worden. Het gaat dit soort clubs alleen om het uitvoeren van hun hobby. Dat mag, maar haal dan niet in ieder PR praatje erbij dat het zo zielig is voor de vissen dat ze weinig water hebben. Het is ook zielig voor de vissen dat ze iedere week weer een haak door de bek krijgen, dan op het droge worden gehaald voor een foto en een weegmomentje om vervolgens weer teruggegooid te worden voor een volgende hobbyist.