Volledig scherm
Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen. © Eigen foto

Die Reifholzkapelle is met haar tijd meegegaan

BOVEN-LEEUWEN - Nederland telt maar weinig fans van Egerländer-muziek. Die Reifholzkapelle breidde daarom haar repertoire uit met Oktoberfest-muziek.

Vincent van Lent staat deze zaterdag voor de tweede maal voor Die Reifholzkapelle op het Winter Musik Fest in Boven-Leeuwen. De eerste keer, verleden jaar december, is de kapelmeester uit Ophemert goed bevallen. En nu wordt het nog beter, zegt hij.

Zijn muziekgezelschap is met de tijd meegegaan. De kapel richt zich niet meer alleen op de kleine markt van Egerländer-puristen. De muzikanten hebben zich gespecialiseerd in een combinatie van Egerländer-muziek, hun corebusiness, en Oktoberfest-muziek. ,,We willen een zo breed mogelijk publiek bedienen. Door onze ervaringen bij het Winter Musik Fest van 2018 en in de rest van het jaar op oktoberfeesten in bijvoorbeeld Afferden en Zelhem hebben we dat beter voor elkaar kunnen krijgen. Nu weten we beter ons programma op te bouwen door meer geleidelijk te werk te gaan. We nemen de mensen die voor hun favoriete Egerländer-muziek komen, langzaam mee in de sfeer van de avond”, zegt Van Lent (36).

Tiroler

,,We beginnen rustig en traditioneel en schakelen op zijn tijd een tandje bij. We zetten de boel op zijn kop. Daardoor kunnen de mensen in de zaal gemakkelijk schakelen naar de band die op de afterparty speelt. Dat is dit keer Ohne Gewähr. Die Tirolerformatie bestaat uit vijf topmuzikanten uit Limburg en speelt al die uit Oostenrijk bekende feestnummers.” De site van Die Reifholzkapelle spreekt van een ‘supertolle afterparty’ en ‘gezelligheid tot in de kleine uurtjes’.

De zevende editie van het Winter Musik Fest trok bijna driehonderd bezoekers. ,,Dat aantal zijn we vorige week al gepasseerd. We hopen dit keer in de richting van 350 mensen te gaan. Ons publiek komt uit de regio, maar we hebben ook Egerländer-liefhebbers uit de Achterhoek te gast en zelfs uit Friesland.”

Winter Musik Fest met Die Reifholzkapelle en Ohne Gewähr, D’n Dulper, Boven-Leeuwen, zaterdag 14 december 20.00 uur, 12,50 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal