Volledig scherm
Co van Lith in de loods waar zijn kringloopwinkel voorlopig mag blijven. © Eveline van Elk

Door brand getroffen kringloopwinkel mag in de Waterstraat blijven

BENEDEN-LEEUWEN - Kringloopwinkel De Oude School in Beneden-Leeuwen kan vijf jaar lang terecht in een loods aan de Waterstraat in Beneden-Leeuwen. Niet alleen voor opslag, maar ook voor verkoop. 

De winkel is naar de Waterstraat uitgeweken, nadat de oude locatie aan de Brouwersstraat afgelopen september tot de grond toe afbrandde. Alleen twee vrachtwagentjes en twee heftrucks bleven gespaard. 

Uitzondering

Eigenaar Co van Lith kon in de loods direct terecht met zijn spullen. Zijn onderneming mocht er echter nog niet open voor publiek, omdat het bestemmingsplan geen winkelfunctie toestond. De gemeente West Maas en Waal gaat nu voor maximaal vijf jaar akkoord met een tijdelijke uitzondering voor de kringloopwinkel. 

Bij de Oude School werken ook langdurig werklozen en mensen met een arbeidshandicap. Het bedrijf heeft drie vestigingen. De eerste opende in 2011 in een leegstaande meubelfabriek aan De Horst in Druten. Dik een jaar later al opende Van Lith een veel grotere vestiging in Beneden-Leeuwen. Vier jaar lang runde hij ook een zaak in het centrum van Beuningen. Toen daar de huur werd opgezegd, verhuisde die vestiging vorig jaar naar de voormalige supermarkt in het Wijchense Woezik.

Volledig scherm
De brand op 13 september. © Herman Bouwman

Maas en Waal