Dreumel krijgt eigen Bevrijdingsfestival: B-PoB

DREUMEL - In navolging van diverse steden en dorpen in Nederland krijgt ook Dreumel tijdens Bevrijdingsdag een eigen popfestival: B-PoB. Dat staat voor Bevrijdings-Pop op de Bol. Grote namen staan er niet op het programma: het podium wordt overwegend gevuld met regionale, beginnende bands en artiesten. 

Volledig scherm
Het affiche van B-PoB in Dreumel © Oranjecomité Dreumel

Het gratis popfestival is bedoeld voor het hele gezin. De organisatie is in handen van Oranjecomité Dreumel, dat afgelopen twee jaar al kleinschalig het een en ander heeft georganiseerd voor Bevrijdingsdag. ,,Maar omdat er in de omgeving weinig gebeurt op die dag, hebben we besloten het wat groter aan te pakken”, zegt Sanne Ruisbroek van het Oranjecomité.

Bands hebben zich zelf aangemeld. ,,We hebben op Facebook een oproep geplaatst voor bandjes; die is heel vaak gedeeld en heeft tot veel reacties geleid. Tijdens B-PoB treedt er van alles op: van rustige muziek tot vrij harde rock. Alleen mondharmonicatrio Papillon Harmonicas, dat ’s ochtends in de koffiehoek speelt, komt niet uit de buurt. De rest wel.”

Bij de keuze om het popfestival te organiseren speelt mee dat Bevrijdingsdag dit jaar op een zondag valt. ,,Volgend jaar, bij de viering van 75 jaar bevrijding, is het wederom een vrije dag. Dan staat B-PoB ook weer op het programma. Wat we daarna gaan doen, als Bevrijdingsdag op een gewone doordeweekse dag is, zien we daarna wel weer”, zegt Ruisbroek.

Brooddropping

Het festivalterrein is niet meer bij Bato’s Erf, waar afgelopen twee jaar Bevrijdingsdag werd gevierd, maar dichter bij het dorp: op de Bol, de uiterwaarden nabij de scheepswerf. Op het hoofdpodium spelen High Hopes, Reyck, Boondocks, Betonblok, Get Over It en Rock ‘R Us. Op het veldpodium zijn optredens van dweilorkest Noot Zat en Ronnie Rabble the Medley Man. Ze worden afgewisseld door dj Ton.

Het festival sluit ook aan bij Tour de Waal, de Bevrijdingsdag-fietstocht door de regio, en de broodjesdropping die elk jaar plaatsvindt. Dat gebeurt in een weiland naast het festivalterrein; na de dropping kunnen kinderen de broodjes daar oprapen. 

 Het festival duurt van 13.00 tot 20.00 uur. Vanaf 11.00 uur is de koffiehoek open.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal