Volledig scherm
De kerstfair van bovenaf gezien. © De Gelderlander

Dreumelse kerstfair naar binnen verplaatst

DREUMEL - De Dreumelse kerstfair vindt deze zondag niet buiten maar binnen plaats. Vanwege het slechte weer besloot organisator Joost Kooijmans alle kramen in multifunctionele accommodatie D’n Hoender te plaatsen. 

Het is deze zondagochtend al vroeg druk bij de kerstfair, de eerste die Kooijmans houdt. Een parkeerplaats pal voor de mfa is er niet meer te vinden. ,,Het loopt goed”, zegt de organisator. ,,Ik ben blij dat we naar binnen zijn gegaan, anders hadden we de fair misschien wel moeten afgelasten. Het was vanochtend zo’n slecht weer.”

Het plan van Kooijmans was om een deel van de kraampjes buiten en de rest binnen te plaatsen, zodat bezoekers een rondje konden lopen. ,,De stands die eigenlijk buiten een plekje hadden, zijn nu in de hal te vinden. Het staat nu wel iets dichterbij op elkaar, maar dat is even niet anders.”

Gevarieerd aanbod

De kerstfair bestaat uit meer dan tachtig kraampjes. Het aanbod is gevarieerd: van kleding, accessoires, sieraden tot aan etenswaren. ,,Ik wilde voorkomen dat er vijf dezelfde kramen, bijvoorbeeld met telefoonhoesjes, zouden staan. Dat is volgens mij gelukt”, aldus Kooijmans. Zelf heeft hij ook een kraampje, waar producten van zijn boerderijwinkel verkrijgbaar zijn.  

Het is de tweede fair van Kooijmans: eerder dit jaar hield hij een lentefair. 

Volledig scherm
Deze kraampjes zouden eigenlijk buiten staan, maar zijn nu in de hal te vinden. © De Gelderlander
Volledig scherm
Het kraampje van organisator Joost Kooijmans. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal