Volledig scherm
Brandweer hielp de politie om toegang te krijgen tot de wietkwekerij. © GinoPress B.V.

Drie verdachten gearresteerd bij wietkwekerij in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Een arrestatieteam heeft woensdagochtend een inval gedaan bij een wietkwekerij aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Daarbij zijn duizend wietplanten aangetroffen. Drie verdachten zijn door de politie aangehouden. Een van de mannen is de bewoner van het pand.

In eerste instantie bestond het vermoeden dat er zich een xtc-laboratorium in de woning zou bevinden. Na de inval bleek hier geen sprake van te zijn. Wel bevonden zich op meerdere plaatsen in de woning wietplantages. Volgens een eerste schatting van de politie gaat het om ongeveer duizend planten.

Ruiming
De hele dag heeft er in en rond de woning onderzoek plaatsgevonden. Aan het begin van de avond is er door de politie gestart met ruiming van de kwekerij. Dit gaat tot zeker 22.00 uur vanavond duren. Naast diverse politie-eenheden is de brandweer ter plaatse geweest. Zij hebben op diverse plaatsen in het pand metingen verricht om te controleren om de woning veilig was.

Speurhond
De ruimte waar de planten stonden was voor de politie lastig bereikbaar, daarom heeft de brandweer assistentie verleend. Bij de inval werd ook een speurhond ingezet.

De wietplanten en spullen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Maas en Waal