Volledig scherm
De schade bij de ramkraak op het Esso tankstation in Beneden-Leeuwen was groot. © Politie Wijchen&Heumen

Drie verdachten ramkraak tankstation Beneden-Leeuwen nog vast

BENEDEN-LEEUWEN - De drie verdachten zitten een ruime week na de ramkraak op het Esso-tankstation in Beneden-Leeuwen nog vast. Dat meldt de politie desgevraagd. 

Het gaat om een 33- en een 57-jarige man uit Nijmegen en een 31-jarige inwoner van Beuningen. Hoelang ze nog in de gevangenis moeten blijven, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. ,,Dat ligt onder andere aan wat er uit het nog lopende onderzoek komt.” Verdere andere aanhoudingen zijn er volgens haar tot nu toe niet verricht. 

Vrij snel gepakt

Politieagenten konden het drietal vrij snel na de kraak oppakken. In de nacht van zondag op maandag ging rond 00.30 uur ’s nachts het inbraakalarm van het tankstation aan de Van Heemstraweg af, waarna de politie naar Beneden-Leeuwen reed. Daar troffen ze een pui aan die er was uitgereden.

Niet veel later zagen agenten op de Maas en Waalweg een verdacht bestelbusje rijden. Op de A73 konden ze het busje vervolgens aan de kant zetten. Naast de drie inzittenden troffen ze in het busje inbrekersgereedschap en de gestolen kluis aan. Later die nacht meldde een getuige dat er een uitgebrand voertuig in Appeltern stond. Dat bleek het busje te zijn waar de ramkraak mee was gepleegd. 

Maas en Waal