Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Pim Engelaer (rechts) en medewerker Nick van Dinteren van Huisman Tricot. © David van Haren

Een gebreide Rembrandt in het Rijksmuseum

BENEDEN-LEEUWEN - Breien suf en stoffig? Niet voor de mensen van Huisman Tricot in Beneden-Leeuwen. Hun gebreide Rembrandt-handdoek hangt vanaf deze week in het Rijksmuseum in Amsterdam. 

Praten over breien. Dat doe je met je moeder of met je oma, zou je denken. Maar als je naar Huisman Tricot in Beneden-Leeuwen gaat, kun je je verwachtingen bijstellen.

Directeur Pim Engelaer verkocht vroeger surfplanken en ziet er met zijn stoere looks nog steeds uit alsof hij zo van een surfplank afgestapt is. IT-man Nick van Dinteren is een hippe jonge gast van 24 die je eerder op het Honig-terrein in Nijmegen zou plaatsen. ,,Mijn vrienden moeten lachen als ik zeg dat ik bij een breifabriek werk. Tot ik zeg wat ik hier doe. Ik ben wel redelijk creatief, ik heb onder meer de website van het bedrijf gemaakt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal