Misschien wel het mooiste straatje van Maas en Waal het Kerkpad in Horssen met rechts de Antonius Abtkerk die een nieuwe bestemming krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Misschien wel het mooiste straatje van Maas en Waal het Kerkpad in Horssen met rechts de Antonius Abtkerk die een nieuwe bestemming krijgt. © Eveline Van Elk

Een hap uit de kerk van Horssen: middendeel gesloopt als plan doorgaat

HORSSEN - Een hap uit de kerk van Horssen. Dat is de consequentie als het plan van Ton van Coten van Reliplan wordt uitgevoerd. Dat voorziet in de sloop van het schip van de kerk. Dat zou vervangen worden door een appartementengebouw met een dak dat de contouren van het bestaande dak volgt. Met aan de voorkant de huidige voorgevel met kerktoren en aan de achterkant het priesterkoor.

2 reacties

 • janv meulen

  2 dagen geleden
  Hebben we hier , als katholieken , levenslang de Kerkbalans voor betaald ????
 • Dichtbij

  3 dagen geleden
  Als het aan de maker van de maquette ligt, wordt de kerktoren ook nog eens een kwartslag gedraaid. Slordig foutje. Helemaal eens met het herbestemmen van de kerk, maar waarom moet alles steeds veranderen in een betonnen doos? Bouw iets terug in de oorspronkelijke stijl, of zijn we vergeten hoe dat moet?
 1. Was jij betrokken bij een ongeval op een gevaarlijke plek in Maas en Waal? Deel je verhaal met ons!
  oproep

  Was jij betrokken bij een ongeval op een gevaarlij­ke plek in Maas en Waal? Deel je verhaal met ons!

  Binnenkort publiceert De Gelderlander een overzicht van de gevaarlijkste wegen en kruisingen in het Land van Maas en Waal. We willen graag in contact komen met mensen die op één van die plekken betrokken zijn geweest bij een ongeval. We willen graag jouw verhaal horen en willen de meest aangrijpende, vreemde of tot de verbeelding sprekende verhalen publiceren op de site van De Gelderlander en in de krant.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Maas en Waal