Mariëlle Brouwer.
Volledig scherm
Mariëlle Brouwer. © Jan Ruland van den Brink

Eenzame Brandon (26) en Mariëlle (27) overspoeld met reacties na Twitter-oproep: ‘Overweldigend’

DEEST/DOETINCHEM - De eenzame Brandon Faber (26) uit Deest en Mariëlle Brouwer (27) uit Doetinchem zijn deze vrijdag overspoeld met reacties na een oproep op Twitter. In de zoektocht naar vrienden plaatsten zij eerder deze week een bericht op het sociale medium met de hashtag #maatjegezocht, in de hoop een maatje te vinden

,,Het is geweldig dat dat nu lijkt te gaan lukken”, zegt Brouwer. Hun oproepjes waren geïnspireerd op het eerdere relaas van de Nijmeegse Nadï van de Watering. Twee weken geleden kreeg zij gigantisch veel reacties op een dergelijke oproep, waarna de hashtags #maatjegezocht, #eenzamejongeren en nu zelfs ook #maatjegevonden viral gingen. 

In De Gelderlander vertelden Faber en Brouwer over de eenzaamheid, waar zij mee te maken hebben. Zo heeft Brouwer veel vrienden verloren door haar chronische ziekte fibromyalgie, waardoor ze vaak weinig energie heeft om af te spreken en maar af en toe een vriendin ziet.

Veel sociale contacten van Faber zijn verwaterd, nadat hij vanwege een depressie van Den Haag naar zijn moeder en stiefvader in Deest verhuisde. ,,Alleen zijn went niet”, liet hij weten, ,,ik mis een stel vrienden enorm.”

Hartverwarmende berichten

De oproepjes hebben veel effect gehad. Bij beide twintigers stromen de hartverwarmende berichten na hun oproep en na het artikel binnen. ,,Ik had dit totaal niet verwacht. Dit is overweldigend, in positieve zin”, zegt Brouwer. Van verschillende onbekenden kreeg ze berichten op Twitter. Ook op andere sociale media als Instagram en Facebook ontving ze reacties.

,,Geweldig. Het zijn er zo veel dat ik me zelfs een beetje schuldig voel, omdat het gewoon niet lukt om meteen op iedereen te gaan reageren. Natuurlijk wil ik iedereen antwoorden, maar het zijn zoveel berichten.”

Ook van oude vrienden, met wie het contact is verwaterd, kreeg ze reacties. ,,Iemand voelde zich nogal schuldig dat het contact is verwaterd, sinds ik ziek ben. Het plan is nu om binnenkort eens wat te gaan drinken. Hartstikke leuk.”

Quote

Ik had dit totaal niet verwacht. Dit is overweldi­gend, in positieve zin

Mariëlle Brouwer

Uitnodiging voor bootcamp

Ook Brandon Faber is in positieve zin overdonderd door de vele reacties. ,,Dit ben ik helemaal niet gewend. Ik moet soms gewoon even m'n telefoon wegleggen, omdat het veel berichten zijn om op te reageren. Heel uniek is dit. Ik ga op iedereen persoonlijk reageren dit weekend. Het gaat een praatweekend worden.”

Onder de reacties is onder meer een uitnodiging voor een kennismakingsles bij een bootcamptraining bij hem in de buurt. Dat ziet de Deestenaar zeker zitten. ,,Zoiets past enorm bij me. Ik ben sinds een tijdje al veel bezig met mijn lichaam.” 

‘Veelbelovend', noemt Faber de reacties. ,,Ik hoop ontzettend dat er iets moois uitkomt.”

Brandon Faber.
Volledig scherm
Brandon Faber. © David van Haren
Quote

Heel uniek is dit voor mij. Ik ga op iedereen persoon­lijk reageren dit weekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal