De 'gewone' muskusos leeft nog steeds op de toendra’s in het noordpoolgebied. In de Achterhoek werd in 2011 een schedel gevonden van de kleinere soortgenoot van d reuzenmuskusos (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
De 'gewone' muskusos leeft nog steeds op de toendra’s in het noordpoolgebied. In de Achterhoek werd in 2011 een schedel gevonden van de kleinere soortgenoot van d reuzenmuskusos (inzet). © ANP/Frans Nikkels

En wéér duikt er een archeologische parel op bij Over de Maas in Alphen: een hoorn van de reuzenmuskusos

ALPHEN/DREUMEL - De vondst van resten van een reuzenmuskusos uit de oertijd in zandwinning Over de Maas bij Alphen bevestigt nog maar eens het bijzondere karakter van deze archeologische schatkamer. Het is de eerste keer dat resten van het dier in Nederland zijn gevonden, zegt archeoloog Nils Kerkhoven uit Dreumel.

2 reacties

 • Sverre Gaffelbaard

  2 jaar geleden
  "Allemaal leuk-en-aardig deze vondst en alle eerdere ontdekkingen....Maar het zou mij niet verbazen dat al dit soort 'ontdekkingen' niet gewoon zijn aangespoeld door de rivier, in de tijd dat Nederland nog niet eens bestond!" Wat echt telt zijn 'nederzettingen' en geen hier-en-daar, gevonden spullen!
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  De prehistorische mens was blijkbaar ook geen lieverdje, arme beestjes.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Maas en Waal