De 'gewone' muskusos leeft nog steeds op de toendra’s in het noordpoolgebied. In de Achterhoek werd in 2011 een schedel gevonden van de kleinere soortgenoot van d reuzenmuskusos (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
De 'gewone' muskusos leeft nog steeds op de toendra’s in het noordpoolgebied. In de Achterhoek werd in 2011 een schedel gevonden van de kleinere soortgenoot van d reuzenmuskusos (inzet). © ANP/Frans Nikkels

En wéér duikt er een archeologische parel op bij Over de Maas in Alphen: een hoorn van de reuzenmuskusos

ALPHEN/DREUMEL - De vondst van resten van een reuzenmuskusos uit de oertijd in zandwinning Over de Maas bij Alphen bevestigt nog maar eens het bijzondere karakter van deze archeologische schatkamer. Het is de eerste keer dat resten van het dier in Nederland zijn gevonden, zegt archeoloog Nils Kerkhoven uit Dreumel.

2 reacties

 • Sverre Gaffelbaard

  1 jaar geleden
  "Allemaal leuk-en-aardig deze vondst en alle eerdere ontdekkingen....Maar het zou mij niet verbazen dat al dit soort 'ontdekkingen' niet gewoon zijn aangespoeld door de rivier, in de tijd dat Nederland nog niet eens bestond!" Wat echt telt zijn 'nederzettingen' en geen hier-en-daar, gevonden spullen!
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  De prehistorische mens was blijkbaar ook geen lieverdje, arme beestjes.
 1. Oud-agent Menno Binsma uit Leeuwen fotografeert nu, voor de politie: ‘Ik heb zelfs opnieuw de eed moeten afleggen’
  PREMIUM
  1

  Oud-agent Menno Binsma uit Leeuwen fotogra­feert nu, voor de politie: ‘Ik heb zelfs opnieuw de eed moeten afleggen’

  BENEDEN-LEEUWEN - Dat Menno Binsma (64) uit Beneden-Leeuwen politieman zou worden, stond al bij zijn geboorte vast. ,,Ik kom uit een politiefamilie.” In 1976 begon hij als rijkpolitieagent in Beneden-Leeuwen. Naast zijn werk in uniform ontwikkelde hij een interesse in fotografie. Zijn inspiratie haalde hij uit het werk van de beroemde Erwin Olaf. Schreef zich in de jaren 90 officieel ook in als fotograaf.

Maas en Waal