Volledig scherm
De deelnemers van de MBT-tijdrit bereiden zich voor op de start. © De Gelderlander

'Fantastisch weekend' met zo'n 5.300 sporters

BENEDEN-LEEUWEN – Zo’n 5.300 mensen deden afgelopen weekend mee aan het West Maas en Waalse sportevenement DijkenSport.nl. Dat waren er meer dan de organisatie van te voren had gedacht.

,,Een fantastisch weekend’’, vat woordvoerder Monique Mulders samen. ,,Mooi weer, geen incidenten en veel deelnemers. Wat willen we nog meer?” 

Het Bourgondische programma was net als de afgelopen jaren de grootste trekker: meer dan 3.000 mannen en vrouwen namen deel aan de Bourgondische wandel- of fietstocht.

Helemaal vol

De verschillende hardlooponderdelen telden samen ruim 1.100 deelnemers. Dat waren er meer dan de organisatie vorig week had gedacht. Het aantal inschrijvingen viel toen nog wat tegen. ,,De laatste dagen zijn er verschillende aanmeldingen bijgekomen. Bij de ColorRun stonden uiteindelijk 400 kinderen aan de start, net zoveel als vorig jaar.”

Volledig scherm
Deelnemers van de trailrun wachten op het startschot. © De Gelderlander

Ook een succes was, aldus Mulders, de MTB-tijdrit bij de jeugd. Dit nieuwe onderdeel zat uiteindelijk met vijftig mountainbikers zaterdagavond helemaal vol. Aan de ploegentijdrit voor volwassenen deden zondagmiddag 59 teams mee van vier renners; dat waren er ongeveer net zoveel als in 2017.

Het skeeleren was dit jaar waarschijnlijk dankzij het mooie weer erg populair: ongeveer 200 mensen gingen zondagochtend op de skates, met een longboard of een step op pad. Mulders: ,,De helft van deze skaters meldde zich pas zondag aan.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal