Filmer Lou Kruisbergen werkt liever in zijn oude Maas en Waal

interviewGRAVE/ WAMEL - Gravenaar Lou Kruisbergen heeft net de trailer af van zijn speelfilm Sprinter. Die moest hij maken, omdat die als winnaar van de Limburgse Filmdagen nu naar het landelijke Nova Filmfestival mag.

Volledig scherm
Lou Kruisbergen © Eveline Van Elk

Al die filmprijzen steeds, zijn die belangrijk voor je?
,,Niet echt. Ze geven wel aan dat je iets goed doet, maar een jury is helemaal niet belangrijk. Mijn eerste film was een reisfilm in Duitsland. Vonden ze goed, alleen jammer dat ik ook beelden van de Duitse televisie had gebruikt. Maar die waren ook van mij! Dat is een compliment, maar zegt ook wat over zo’n beoordeling. In Limburg ben ik lid van een filmclub. Als díe mensen me op mijn donder geven, daar leer ik pas echt wat van.”

Je doet soms wel vijf jaar over een film. Is dat om hem perfect te krijgen, of vind je het máken gewoon zo leuk?
,,Toen mijn fantasyfilm Het magisch boek der Kristallen voor het eerst draaide, zat ik achter twee kindjes met van die lichtgevende schoentjes. Wanneer het spannend werd, zag ik die lampjes steeds sneller op en neer gaan. Op het hoogtepunt kropen ze bij moeder op schoot. Dáár doe ik het voor: dat  je mensen echt van de wereld af trekt. Dat ze je gelóven. Alles duurt zo lang, omdat het zo gigantisch veel werk is. Voor Magie schreef ik een jaar, filmde ik een jaar, monteerde ik een jaar, en dan heb je ook nog te maken met de vakanties van iedereen die meedoet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal