Volledig scherm
© Mariska Hofman

'Geen wegversmalling, maar snoeibeurt voor Hollenhof'

WAMEL - De gemeente West Maas en Waal gaat het groenperkje aan de Hollenhof in Wamel waarschijnlijk terugsnoeien. Dat zegt wethouder Theo Hol.

Dinsdag wordt de kwestie besproken in het college van burgemeester en wethouders.

Wegversmalling
De verkeersveiligheid op de Hollenhof is al enige tijd middelpunt van discussie tussen bewoners en gemeente. Er zou volgens verschillende omwonenden te hard gereden worden, volgens anderen viel dat allemaal wel mee. Om het probleem terug te dringen, begon de gemeente met de aanleg van een wegversmalling. Kort na de start van dit project, werd het werk echter weer stilgelegd. Er was volgens de gemeente 'commotie ontstaan'.

Begroeiing
Uit een nieuw gesprek tussen gemeente en bewoners blijkt nu dat het overgrote deel van de 25 aanwezigen vooral zorgen had over de hoge begroeiing in het perkje op de kruising met de Lakenstraat.

„Ze vinden daardoor dat het zicht op de kruising niet goed is", zegt Hol. „Als snoeien is wat de mensen willen, dan gaan we dat vragen aan de buitendienst. Op zich is dat natuurlijk niet zo ingrijpend. Na een half jaar kijken we dan of de maatregel voldoende is gebleken. Maar het moet dinsdag eerst nog besloten worden binnen het college."

Maas en Waal