Geitenboerderij.
Volledig scherm
PREMIUM
Geitenboerderij. © Johan vd Heijden

Geitenhouder in de knel wil van Brakel naar Maasbommel: ‘Ik wil af van de sores’

MAASBOMMEL/ BRAKEL - Geitenhouder Hans van Giessen wil zijn bedrijf aan de Kooiweg in Brakel verplaatsen naar Maasbommel. Voor hem is de deal al rond, maar op papier nog niet.

3 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  4 dagen geleden
  Intensieve geitenhouderij zorgt voor (hoog risico op) longproblemen bij omwonenden. Is dat nou nog niet duidelijk voor gemeenten? Er moet een einde komen aan bedrijven met een ongezonde hoeveelheid dieren.
 • Thijs Banken

  4 dagen geleden
  Het zijn wel erg grote aantallen waar over gesproken wordt! Maasbommel heeft dan in en rond de stankcirkel misschien wel wat minder inwoners dan Zaltbommel maar in het zomerseizoen wanneer de overlast het grootst is, zijn er veel recreanten.
 • janv meulen

  4 dagen geleden
  Maasbommel, kom in actie !!!!!!!!!!!! Er is al stank en grondwatervervuiling genoeg , alle zooi komt naar Maas en Waal , Ambtenaren , laat je toch niet elke keer om lullen en voor de gek houden !!!
 1. Overstromingen bezorgen boeren enorme schade, maar rampsteun blijft uit: ‘Eigenlijk onbegrijpelijk’
  PREMIUM

  Overstro­min­gen bezorgen boeren enorme schade, maar rampsteun blijft uit: ‘Eigenlijk onbegrijpe­lijk’

  Boeren in de regio die voor tienduizenden tot honderdduizenden euro’s schade hebben door het hoogwater van juli, krijgen daar geen rampvergoeding voor van het Rijk. Belangenorganisatie ZLTO vermoedt dat ongeveer 200 boeren in hun gebied en tuinders buiten de boot vallen. ‘Heel raar’, vindt agrarisch ondernemer René Cruijsen, ook wethouder in West Maas en Waal.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Maas en Waal