Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Gemeenteraad spreekt in extra vergadering over windmolens in West Maas en Waal

West Maas en Waal komt binnen enkele weken met een begin van beleid voor windmolens in het gebied. De gemeenteraad, in overgrote meerderheid geen voorstander van windmolens, voelt de hete adem in de nek van het initiatief van Vitaal West Maas en Waal om zes windmolens te plaatsen en komt woensdag in een extra vergadering bijeen. 

10 reacties

 • Cor de Koning

  2 maanden geleden
  @Johan Janssen Lees http://www.vattenfall.nl Wat levert meer op zonnepanelen of windmolens? Deze levert jaarlijks gemiddeld 7 miljoen kWh aan stroom. Dit is genoeg voor ongeveer 2000 huishoudens. Een zonnepaneel van 250 W levert jaarlijks gemiddeld 250 kWh aan stroom. Om dus aan dezelfde hoeveelheid stroom te komen als een windmolen van 3 MW, moeten er 28.000 zonnepanelen worden geplaatst.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @C de Koning dat vergelijk gaat echt niet op die molens leveren lang niet zoveel op dat jij beweert en zijn dus net zoals die zonneplaten totaal niet rendabel.
 • Cor de Koning

  2 maanden geleden
  Maso Sanne@ Dat windmolens weinig opleveren dat heb je mis. Voor de opbrengst van een windmolen heb je 28.000 zonnepanelen nodig. Dat lijkt me meer natuurschadelijk als de molens en nooit is er wetenschappelijk bewezen dat de molens schadelijk voor je gezondheid zijn.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Stermade Dedecker omdat aan die windmoordenaars meer kan worden verdient.
 • Patricia Erp

  2 maanden geleden
  Windmolens op zee, zonnepanelen op het dak en koeien in de wei.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Maas en Waal