Volledig scherm
Het filiaal van de Zeeman in de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. © Politie

Gewapende overvaller Zeeman verjaagd door medewerksters

BENEDEN-LEEUWEN - De 38-jarige man uit Nijmegen, die vanmorgen een filiaal van de Zeeman in de Zandstraat in Beneden-Leeuwen probeerde te overvallen, is opgepakt. In de winkel dreigde de overvaller met een mes en eiste geld van de twee medewerkers. Die begonnen te schreeuwen, waarop de Nijmegenaar het hazenpad koos.

De politie startte direct een zoekactie en zag de man op de Van Heemstraweg in Druten rijden. Door zijn auto met een politiewagen klem te rijden, kon de vluchtpoging van de Nijmegenaar gestaakt worden. De man is opgepakt.

Het voertuig waar de man in reed, bleek eerder te zijn gestolen bij een woninginbraak aan 't Fort in Elst. De politie was al naar de auto op zoek. Kort voor de overval zagen ze de man over het Keizer Karelplein in Nijmegen rijden. Toen wist de 38-jarige de politie van zich af te schudden door al spookrijdend richting Arnhem te rijden. Hierbij veroorzaakte hij op de kruising van de Prins Mauritssingel en de S100 een botsing. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten de achtervolging af te blazen.

De politie heeft op meerdere plekken onderzoek verricht.

Maas en Waal