Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van glasvezel verloopt niet helemaal vlekkeloos in Rivierenland. © Emiel Muijderman DTCT

Glasvezeloorlog in West Maas en Waal krijgt een vervolg

BENEDEN-LEEUWEN - Bij de voorbereiding van aanleg van glasvezel in het buitengebied is geen sprake geweest van een openbare aanbesteding, maar van een onderhandse, stelt Glasvezel Buitenaf. Daarom wil het alle stukken en correspondentie inzien over de aanbesteding. Het bedrijf doet daarbij een beroep op de Wet Openbaarheid bestuur.

De colleges van de gemeenten in de Regio Rivierenland hebben een brief ontvangen van de advocaat van Glasvezel Buitenaf met het WOB-verzoek. De Regio Rivierenland, waaronder ook West Maas en Waal valt, kreeg in 2018 van de Europese Commissie toestemming om glasvezel als nutsvoorziening aan te leggen.

De openbare aanbesteding die volgde leverde geen bedrijf op dat interesse had. Daardoor kreeg de Regio de handen vrij om zelf een marktpartij te zoeken. Dat werd Digitale Stad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal