De stort van granuliet
Volledig scherm
PREMIUM
De stort van granuliet © Koen Verheijden

Granuliet mogelijk gevaarlijk, blijkt uit verzwegen documenten; zorgen groeien

DEN HAAG - Den Haag is voorlopig nog niet klaar met de granulietstort in Over de Maas bij Alphen. Verzwegen documenten en zorgen van deskundigen over kankerverwekkende stoffen in granuliet maakten Tweede Kamerleden deze maandag nerveus. 

26 reacties

 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Waar kan ik me zich melden om ook in aanmerking te komen voor deze vreselijke straf? 
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Zandwinner Van der Linde reageert nog even op ecologische impact: 'Dit was geen plas, dit was landbouwgrond. Dus we veranderen geen ecosysteem in een diepe plas. Dat je dit niet moet doen bij bestaande plassen, daar ben ik het zelfs mee eens.'
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  If so zijn onze wegen van asbest gemaakt en veranderen die langzaam aan ook in gevaarlijke stofdeeltjes. Maar momenteel gaat het hier nog om 'polyacrylamide'.
 • Peter

  2 jaar geleden
  Heb je een punt. Maar ik zou het fijn vinden als deze mensen gestraft gaan worden voor hun misdaden. Trouwens nu kost het ook geld als de plassen weer schoon gemaakt gaan worden.
 • Pjotr

  2 jaar geleden
  Als er brokken graniet gestort werden is er niets aan de hand, echter het is het stof en slijpsel, gemengd met flocculant, wat gestort wordt. Als minuscule  stofdeeltjes aanspoelen en het waterpeil zakt, (wat gebeurd omdat na sluis Lith nog getij is) dan drogen deze op en kunnen in de luchtwegen komen als je dadelijk langs de oevers wandelt. Niet te vergeten het besmettingsgevaar voor de kinderen die straks aan de oevers in het zand gaan spelen wat vermengd is.

Maas en Waal