Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

‘Groothandelaar’ met 45 kilo xtc-pillen in de auto krijgt drie jaar cel

ARNHEM - Een 30-jarige Tielenaar is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het bezit van 45 kilo aan xtc-/mdma-pillen in de kofferbak van zijn auto.

De politie trof hem in de nacht van 2 mei aan op de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen.

De man maakte zich verdacht door onverwachte verkeersmanoeuvres. De agenten kregen de indruk dat hij voor hen vluchtte en gingen hem achterna.

Sporttassen vol paarse pillen

Toen ze hem even later bij een tankstation staande hielden, kwam de automobilist erg nerveus over. Hij had vage verhalen over wat hij daar deed en zei geen identiteitspapieren te hebben.

Op de vraag van de agenten of ze even in de kofferbak mochten kijken, werd hij nog zenuwachtiger en zei hij dat de spullen die daar lagen niet van hem waren.

De agenten troffen twee sporttassen vol paarse pillen in de kofferbak aan. De Tielenaar beaamde op dat moment volgens de agenten dat hij wist wat het voor pillen waren.

‘Duidelijk voor de handel’

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Op de zitting twee weken geleden ontkende hij echter te hebben geweten dat er drugs in de kofferbak lagen. De auto was van zijn vader en andere broers gebruikten die ook vaak.

De rechtbank gelooft niet dat hij niet wist van de drugs in zijn auto. Het gaat om ruim honderdduizend pillen. ,,Het is duidelijk dat ze voor de handel waren. Je kunt zelfs wel spreken van groothandel”, aldus de rechtbank.

Er staat drie jaar cel op het bezit van een dergelijke hoeveelheid pillen. De officier van justitie had die straf al geëist en de rechtbank zag geen reden daarvan af te wijken.

De Tielenaar verliet hoofdschuddend de zaal richting cel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal