Dijkbewoner Wim Iding uit Appeltern werd zondag horendol van de vele motorrijders op de dijk bij Apeltern. Foto Raphaël Drent
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkbewoner Wim Iding uit Appeltern werd zondag horendol van de vele motorrijders op de dijk bij Apeltern. Foto Raphaël Drent © Foto Raphael Drent

Helemaal klaar met de motorterreur: ‘We moesten zelf naar binnen vluchten’

Motorrijders lapten dit weekeinde de coronaregels aan hun laars. Ze toerden in groten getale over dijken en door natuurgebieden. Tot woede van de bewoners in het buitengebied. Zij eisen maatregelen. 

186 reacties

 • Patries

  3 jaar geleden
  Nee, tegenwoordig is dat niet per definitie eigen keus. Veel mensen zijn allang blij dat ze uberhaupt een huis hebben. En dat is niet vanzelfsprekend het huis van hun dromen.
 • MightyMike

  3 jaar geleden
  Hiermee beweer je dus dat motorrijders net zo stom zijn als koeien. Of eigenlijk nog stommer want dit gaat de hele zomer weer door.
 • mar

  3 jaar geleden
  Een fietspad is er inderdaad om rustig te kunnen fietsen. Het is geen racebaan voor de wielersport! Dus heel goed dat de wielrenner oplet, hij is immers degene die met hogere snelheid over het fietspad raast. Een bel hebben, of gebruiken ze niet, ja dan kun je niet weten dat er eentje achter je zit met die hogere snelheid.
 • robbert

  3 jaar geleden
  Des te meer de kranten en de media schreeuwen des te erger lijkt het te worden.  Ik woon al 45 jaar aan de dijk en nergens last van. De dijk/ weg wordt gebruikt waar die voor is!
 • Elvis

  3 jaar geleden
  De “gewone” recreanten, zijn dat degenen die het vertikken om achter elkaar te fietsen?Of de wandelaars die het fijner vinden om op het fietspad te lopen ipv op het onverharde brede pad er naast?Stop eens met generaliseren,er zijn zat motorrijders dus zich keurig aan de snelheid houden en geen lawaai-motor hebben en er zijn zat wielrenners die niet in groepen rijden en rekening houden met anderen.Als we de zich slecht gedragende fietsers,motorrijders, automobilisten,brom/snorscooters,wandelaars,hondenuitlaters als norm gaan stellen gooi dan de hele boel plat en laat niemand meer buiten komen.