Dijkbewoner Wim Iding  uit Appeltern werd zondag horendol van de vele motorrijders op de dijk bij Apeltern. Foto Raphaël Drent
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkbewoner Wim Iding uit Appeltern werd zondag horendol van de vele motorrijders op de dijk bij Apeltern. Foto Raphaël Drent © Foto Raphael Drent

Helemaal klaar met de motorterreur: ‘We moesten zelf naar binnen vluchten’

Motorrijders lapten dit weekeinde de coronaregels aan hun laars. Ze toerden in groten getale over dijken en door natuurgebieden. Tot woede van de bewoners in het buitengebied. Zij eisen maatregelen. 

Gemeenten wachten even af of de landelijke richtlijnen worden aangescherpt

,,We werden er helemaal gek van’’, vertelt Wim Iding uit Appeltern. Tot in de vroege zondagavond trok een grote stoet motormuizen aan zijn fraaie dijkwoning voorbij.
,,Het waren er honderden. Er was sprake van een ware motorterreur.”  Hij rept van knetterende Harleys, ronkende Yamaha’s en zacht zoevende BMW’s en Gold Wings. 

Al die decibellen gaven de nodige jankgeluiden, zegt hij. Alsof ze de TT Assen reden, zag Iding motorrijders plat op de tank liggen, het gas opendraaiend, de maximale snelheid van 60 kilometer per uur negerend.

Pas na zessen zwakte het vele geronk af, zegt de dijkbewoner. ,,Deze motorterreur moet ophouden.’’

Quote

Een gesprek in de tuin was door al die decibellen niet mogelijk. Dus wij moesten zelf naar binnen vluchten

Chris Draaijer, inwoner De Steeg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal