Het eerste POP-station van het glasvezelnetwerk wordt op zijn plaats gehesen op de hoek van de Woerdsestraat en de Sluissestraat in Altforst.
Volledig scherm
Het eerste POP-station van het glasvezelnetwerk wordt op zijn plaats gehesen op de hoek van de Woerdsestraat en de Sluissestraat in Altforst. © Koen Verheijden

Het eerste huisje stáát: in de zomer al snel internet in Rivierenland

ALTFORST - Met het op hun plek hijsen van twee zogenoemde POP-stations bij Altforst en Dreumel is maandag begonnen met de aanleg van een snel internet-netwerk in de regio Rivierenland. De verwachting is dat de bewoners van het buitengebied van West Maas en Waal al vóór de zomervakantie over glasvezel kunnen beschikken.

11 reacties

 • Fred

  3 jaar geleden
  Vandaag kwam men al in Neder-Betuwe aan de deur informeren waar de kabel het pand in kon komen.Overigens: transmissie via glasvezel is al enkele jaren ruim 60 maal sneller dan via de telefoonkabel, hoewel dat enkele jaren geleden een factor 6 bedroeg. Maar mocht men na een paar jaar graag nog snellere transmissiecapaciteiten willen, ook dan wil glasvezel graag leveren, experimenten richting Alaska hebben aangetoond dat de UvA over bestaande netwerken ruim 10 gigabit/seconde kon transportern.
 • Doet60

  3 jaar geleden
  Jij doet niet veel op internet zo tezien
 • Doet60

  3 jaar geleden
  Ja het is raar buiten gebieden hebben straks overal glasvezel wat km kabels kost en de dicht bevolte steden wat meer aansluitingen kan hebben per km weten van niks hier on de stad TIEL wordt er nog geen eens overgepraat nog nooit enig documentatie gezien in Tiel overglasvezel.
 • Harris

  3 jaar geleden
  Mooi project voor de bekabelaar om know how op te doen. En ja, nu lijkt het allemaal nog supersnel, maar dat is in een paar jaar niet meer zo, als we allemaal een paar hd-streams up- en downloaden aan bewakingsbeelden, cloudopslag, al die afzonderlijke betaalzenders, noem maar op. 
 • janv

  3 jaar geleden
  Zo gaat het in ons land,    1  man werken  , 10 man controleren of '' toezicht  houden  " !