Willy van Zon op een van de acht bruggetjes die langs de Alphense Wetering over sloten zijn gelegd. Het Moas-Wetteringpad bij Alphen wordt vrijdag geopend. Van Zon coördineerde het proces van idee tot realisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy van Zon op een van de acht bruggetjes die langs de Alphense Wetering over sloten zijn gelegd. Het Moas-Wetteringpad bij Alphen wordt vrijdag geopend. Van Zon coördineerde het proces van idee tot realisatie. © Eveline van Elk

Het honderdste klompenpad ligt in Alphen: ‘Had een agrariër niet meegewerkt, dan was het niet gelukt’

ALPHEN - Het honderdste klompenpad van Gelderland wordt vrijdag geopend in Alphen. Het kwam er niet vanzelf. Twee jaar kostte de voorbereiding, zegt Willy van Zon.

2 reacties

  • janv meulen

    2 jaar geleden
    Dan was het op een grote RAMP uitgelopen !!!
  • H Oosting

    2 jaar geleden
    Prachtige route in en door Alphen met historische gebouwen als de kerk, korenmolen en oude boerderijen, langs de Maas en Alphense wetering, door het boerenland en langs fruitboomgaarden, richting de pont naar Lith, langs de vistrap bij de sluis en door een gebied met gallowees runderen. Mooie (uit)zichtpunten en spannend.Trek wel je waterdichte wandelschoenen aan. Parkeergelegenheden achter de kerk en bij de loswal langs de Maas. Koffie met lekkers bij "van alles 'n bietje" aan de Kerkstraat.