Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Hoe het land van het broodtrommeltje zijn ambachtelijke bakkers ziet worstelen: ‘Je krijgt smaakvervlakking’

BOXMEER/NIJMEGEN/DREUMEL - Nederland, land van volkoren broodcultuur, verloor op één dag zes bakkerswinkels: vaarwel bakkerij d’n Bekker. Hoe staat de ambachtelijke bakker ervoor? ,,Dit is de genadeklap.”

15 reacties

 • Jan Willems

  3 maanden geleden
  Kan iemand me uitleggen waarom die arme, warme bakker niet wordt gesteund door de "overheid", en veebaronnen wel? Geen geld genoeg in het "kippenfonds"? Meteen staat de "overheid" klaar, om met de centen van de belastingbetaler bij te springen! Hoezo: in Nederland wordt geen onderscheid gemaakt? Rutteland, anno 2022!
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Geert Loermans,gelukkig zijn er niet veel linkse regeringen in Europa. Zouden we in Europa de Frans Timmermans doctrine als leidraad krijgen. Een doctrine die liegt. Die voor biomassa was en de uitstoot die wilde meetellen. Mensen laten zich niet voor de gek houden.En dan het Linkse waanidee dat dingen gratis moeten zijn. Iedereen begrijpt dat een ander dan de rekening moet betalen. Een sigaar uit eigen doos.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Geert Loermans, Links heeft o.a. Shell en de pensioenfondsen onder druk gezet om niet meer te investeren in fossiele brandstoffen.Links is nu in musea bezig om haar niet democratische eisen kracht bij te zetten. Toen de boeren rotzooi trapten waren GL en haar linkse vriendjes er als de kippen bij om dit te veroordelen. Nu musea belaagd worden reageert er geen linkse partij.
 • Japie Lamers

  3 maanden geleden
  Brood van de warme bakker is de minima en modaalverdiener niet te betalen. Bij de supermarkt ketens kun je nog een volkorenbrood van 1.50 euro kopen.
 • Theo Binnendijk

  3 maanden geleden
  Smaakvervlakking? Sinds onze bakker vele jaren geleden zijn winkel sloot, stapten we over naar het brood van de supermarkt. Maar ook dat brood komt van echte bakkers en de variatie is groot, vele soorten en smaken. Absoluut geen smaakvervlakking.