Honderdduizenden kijkers: dubbelzinnige boerenrap is een enorme hit

VIDEOBENEDEN-LEEUWEN/ ELST - Een muzikale videoclip met Leeuwenaar Theo van Oijen in de hoofdrol is een enorme hit geworden op internet. Honderdduizenden keken sinds dinsdag al naar het hilarische Oewalekkerwa, dat werd geschreven door Jochem van Gelder en de Elster Deejay Marco Leeuwis.

Op YouTube naderde het aantal ‘clicks’ donderdagmiddag de honderdduizend terwijl clipjessite Dumpert al meer dan 140.000 mensen op het filmpje zag drukken.

In het swingende nummer, op het ritme van kakelende kippen, rapt Van Oijen in onvervalst Maas en Waals over vrouwen en het boerenleven. Terwijl zijn vrouw Erna en zijn zussen Marja en Henriëtte hem wulps dansend proberen te verleiden, drinkt ‘Wimke’ liever koffie en Pernod met zijn buurman Jo.

‘Vrouwkes blijf maar in de stad, ik heb hier gekakel zat’, rijmt hij tussen zijn kippen. In de koeienstal laat Van Oijen de dubbelzinnige teugels helemaal vieren. Hij heeft elke dag wel zestig meiden op een rij klaarstaan, rapt hij: ‘En ze geven ook nog melk erbij!’

Het nummer is geschreven door Leeuwenaar Jochem van Gelder en de Elster deejay Marco Leeuwis in diens studio. Ze vroegen de 76-jarige van Oijen om mee te doen; die heeft als ‘Wimke’ ervaring met optreden tijdens pronkzittingen en is in Beneden-Leeuwen ook bekend van zijn toeristische treintje achter zijn trekker. Het Wijchense Eyes & Ears schoot de beelden.

Volledig scherm
Still uit de video van ‘Oewalekkerwa’. © dg

,,We maakten dit echt 100 procent voor de lol”, zegt Leeuwis, alias DJ Galaga. ,,Dat doe ik wel vaker met Jochem. Het hoeft dan niet per se te scoren. Maar nu gaat het helemaal los. Het is als met Lief klein konijntje, de hit die mijn vader ooit had als Henkie.”

Dat nummer,  groeide in 2006 langzaam uit tot een grote zomerhit. Marco Leeuwis kwam destijds met het idee en produceerde het. 

Volledig scherm
Still uit de video van ‘Oewalekkerwa’. © dg
Volledig scherm
Still uit de video van ‘Oewalekkerwa’. © dg
Volledig scherm
Still uit de video van ‘Oewalekkerwa’. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal