Volledig scherm
Hoogwater in de Dorpsstraat van Altforst in 1926.

Honderden foto’s en video’s van fierljeppen en watersnood in De Uithof in Altforst

ALTFORST - Een bijzondere combinatie van onderwerpen staat zondag centraal tijdens een tentoonstelling in De Uithof in Altforst. Honderden foto's en filmpjes tonen de 40-jarige historie van het festijn Pinkstervaria, onder meer bekend van de jaarlijkse fierljepwedstrijd.

Tegelijkertijd is er aandacht voor de evacuatie van de regio vanwege het extreme hoogwater in 1995 en voor de grote Maas en Waalse watersnood van 1926. Daarvan is bijvoorbeeld deze foto te zien van de toenmalige Dorpsstraat in Altforst. Het is voor de vierde keer in vijf jaar dat de Stichting Historie Altforst in De Uithof een expositie houdt met het vele beeldmateriaal waarover ze beschikt.

Eerder kwamen onder meer de Altforstse voetbalhistorie en de ruilverkaveling aan bod. De expositie is zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken.

Volledig scherm
Fierljeppen in Altforst, dit jaar. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal