Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Aan tafel bij Jan in Dreumel. © Raphael Drent

Iets minder rook en zout zou mooi zijn, maar het is oergezellig Aan tafel bij Jan in Dreumel

over de tongWe gaan op zondagavond eten in Dreumel. En wat blijkt: reserveren is geen overbodigheid. Aan tafel bij Jan lijkt de plek waar je moet zijn.

We zijn in Dreumel. Een dorp in het Land van Maas en Waal waar de kerk een kathedraal lijkt en het inwoneraantal net boven de drieduizend zielen uitkomt.

Parkeren doen we op een onooglijk plein met rondom winkels. En een leuk uitziend terras van het etablissement van Jan.

Een mooie, verzorgde zaak, is de gedachte als je binnenkomt. Stoere eiken vloer, balkenconstructie zichtbaar in de nok en een open keuken met fraaie tegels als achterwand in het zicht.

Het geeft een eigentijds gevoel, helemaal doordat de grootstedelijke botanische inrichtingstrend ook hier vaste grond onder de voeten heeft gekregen. Her en der staan vingerplanten en aan de balken hangen groene lianenplanten in macramé-hangers.

De kaart

Aan tafel bij Jan serveert een viergangen verrassingsmenu voor 39,50 euro. Daarnaast is er een uitgebreide kaart met de klassieke voor-, hoofd- en nagerechten en borrelhappen.

Naast klassiekers als carpaccio en de capresesalade staan er ook slakken op het menu. Wie geen drie gangen wil eten, kan kiezen uit zogenoemd street food, zoals een hamburger of een saté van kippendijen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal