V.l.n.r. Daan Roelofs, Froukje Balk en Bert van Haaften van IVN Maas en Waal. Ze bekijken de biodiversiteit in de nieuwe wijk Tichellande in Druten. Het strakke grasveld zien ze als een gemiste kans.
Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. Daan Roelofs, Froukje Balk en Bert van Haaften van IVN Maas en Waal. Ze bekijken de biodiversiteit in de nieuwe wijk Tichellande in Druten. Het strakke grasveld zien ze als een gemiste kans. © Eveline van Elk

IVN over biodiversiteit: Beneden-Leeuwen krijgt een 'goed’, in Druten voert gemakzucht boventoon

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - Tuinen van steen, grasvelden als tapijten: we trekken er tegenwoordig onze wenkbrauwen bij op. Biodiversiteit is de nieuwe norm. Goed voor de natuur en de mens. Ook bij de bouw van nieuwe wijken wordt nagedacht over meer dan alleen de stenen.

2 reacties

  • janv meulen

    3 maanden geleden
    A C de Graaf , Groene tuin aanleggen is veel minder werk en kosten dan stenen. En mooier., En met stenen een enorme CO2 uitstoot wordt niet eens meegeteld. Eerst zand en cement aanvoeren , dan stenen maken, met vrachtwagens naar de klant, aftrillen, na jaren weer in de container afvoeren , want je bent er na jaren op uitgekeken Weer door de puinbreker , allemaal dure handelingen !! Goed na denken wat men wil mensen !!
  • A.C. de Graaf

    4 maanden geleden
    Jammer van die stenen voortuinen! Zoveel moeite is het niet om het groen te doen.

Maas en Waal