Volledig scherm
PREMIUM
Jan Reijnen bij de oude meelfabriek aan de strang in Beneden-Leeuwen. Prachtig pakhuis, dat niet verloren mag gaan. © Eveline Van Elk

Jan Reijnen wil oude meelfabriek in ere herstellen: ‘Het is een industrieel monument’

BENEDEN-LEEUWEN - Monumentenbeschermer Jan Reijnen, bekend van stoomgemaal De Tuut, pleit voor het in ere herstellen van de oude meelfabriek De Waal van de familie Van der Zande. Die ligt aan de Waalbandijk in Beneden-Leeuwen, verscholen achter moderne metalen bedrijfsgebouwen.

Reijnen noemt de bakstenen fabriek met betonnen silo een ‘parel van industrieel erfgoed’. En hij is er nog helemaal, al is het gebouw nu aan het oog onttrokken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    EWIJK - De hekken leverde de gemeente woensdagmorgen al. Woensdagmiddag stond er een sneeuwschuiver. Enkele uren later konden de mannen met de waterspuit aan de gang op De Klef. En als het goed is staan er over enkele dagen kinderen en ouders op het ijs in het Ewijkse dorpscentrum. Ze begonnen er laat met het aanleggen van een ijsvloer. Maar dat is, gezien de sneeuw van het afgelopen etmaal, niet eens zo dom. Ton van den Berg uit Ewijk moest even wat slapende ijsmeesters wakker maken, maar toen dat eenmaal was gelukt, kun de klus worden geklaard. Daarbij werkte ook het 84-jarige lid van de ijsclub Beatrix Geert van Hulst, plaatselijk bekend als ‘de grote muis’, mee.

Maas en Waal