Volledig scherm
ColorRun is dit jaar op de vrijdag. © Eveline van Elk

Jubileum-editie DijkenSport.nl krijgt 1/8ste triatlon

BENEDEN-LEEUWEN - Het Maas en Waalse sportevenement DijkenSport.nl start dit jaar al op de vrijdagavond. Ter ere van het 20-jarig jubileum is er ook een nieuw onderdeel: de 1/8ste triatlon.

DijkenSport.nl vindt begin september voor de twintigste keer plaats. Deze jubileumeditie wilden de organisatoren niet zomaar voorbij laten gaan. Ze dachten aan een triatlon. Via een enquête op Facebook kwamen ze erachter dat voor dat onderdeel ook interesse is.

En dus komt de triatlon er nu; geen hele maar een 1/8ste. Het betekent 500 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen. ,,Het idee is om te gaan zwemmen in de Strang. Het fietsen en hardlopen zal ook rondom Beneden-Leeuwen gebeuren", zegt Monique Mulders, woordvoerder van DijkenSport.nl. Deelnemers kunnen er voor kiezen om alleen aan de triatlon mee te doen, maar ook om het onderdeel met zijn drieën te volbrengen. Bij deze 'tri together', zoals dat heet, loopt de een hard, de ander fietst en weer een ander zwemt.

Op vrijdag

Voor het eerst in de 20-jarige geschiedenis begint DijkenSport.nl al op de vrijdag. Dan is er een 'jeugdavond' met een mtb-tijdrit en de ColorRun. ,,We vonden het leuk om de vrijdagavond er prominenter bij te trekken en er de avond voor de jeugd van te maken. Dat is toch onze toekomst", aldus Mulders. Op zaterdag blijven de bourgondische onderdelen - fruitwandelen en fruitfietsen. Wel komt er het skaten bij. Naast de triatlon staat er op zondag het 'gewone hardlopen', de trailrun en de ploegentijdrit op het programma.

De triatlon is niet de enige jubileumactiviteit van DijkenSport.nl. Op 2 juni, dus buiten het weekend om, vindt de Maas en Waal Marathon plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een halve of hele marathon. Het is tevens mogelijk om die ruim 42 kilometer in estafettevorm, te hardlopen. Of het parcours, of een deel daarvan, te gaan wandelen. De start en finish van de marathon zijn bij horecagelegenheid Moeke Mooren in Appeltern. De route loopt vervolgens niet alleen door Appeltern, maar ook door Altforst, Alphen en Maasbommel. Mulders: ,,We leggen de focus op de Maaskant."

Voor de Maas en Waal Marathon zijn de inschrijvingen gestart. Inschrijven voor de onderdelen van het DijkenSportweekend, het weekend van 31 augustus en 1 september, is mogelijk vanaf 14 april.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal