Kamervragen, een woedende wethouder, maar: het storten van granuliet gaat door

ALPHEN - Ondanks de commotie en vragen van diverse fracties in Tweede Kamer en Provinciale Staten, gaat de stort van granuliet in de ontzandingsplas Over de Maas bij Alphen gewoon door. Maandag zijn er opnieuw schepen gelost. ,,Het is schoon materiaal”, zegt directeur Herman van der Linde van projectbureau Nederzand, dat de zandwinning uitvoert.

Volledig scherm
© vanRossumDesign

Vorige week ontstond commotie over de stort van het materiaal. Het BNNVARA-programma Zembla meldde donderdagavond dat inspecteurs van Rijkswaterstaat een negatief advies hadden gegeven over het storten van het materiaal in Over de Maas vanwege onduidelijkheid over schade voor gezondheid en milieu op de lange termijn. Zij werden echter overruled door de hoogste leiding van Rijkswaterstaat, dat uiteindelijk toch toestemming gaf. 

Het college van burgemeester en wethouders van West Maas en Waal heeft meteen vrijdag een brief gestuurd aan minister Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, de fracties in de Tweede Kamer, het provinciebestuur en Rijkswaterstaat. Het college vraagt om een onmiddellijke stop van de stort van granuliet. Het college heeft nog geen reactie gehad van het ministerie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal