Kinderen zaaien de lente in Wamel

videoWAMEL - Het was een druilerige maandagochtend in park De Grote Gemeente in Wamel. De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Laak zaaiden er toch alvast een stukje lente. Wel vierduizend bloembollen uit Lisse pootten ze met  z'n allen.

Als het goed is, komen die in het voorjaar uit en vormen ze één meters grote bloem.

Het het projectje kwam tot stand met hulp van dorpsplatform Samen Wamel en de RIBW, de instelling voor beschermd wonen die in de buurt mensen met een psychiatrische aandoening opvangt in het voormalige klooster Henricus. Bewoners selecteerden een tekening van Chèraly Janssen uit groep 8 als winnaar van de ontwerpwedstrijd die aan het poten voorafging.

Sneeuwroem

Het poten levert straks een fleuriger park op, en vergrootte ook een beetje de plantkundige kennis bij de leerlingen. Dat ze chionodoxa (sneeuwroem) hebben geplant, zal een de meesten voorbijgaan, maar narcissen en krokussen zullen ze straks misschien wel herkennen. Ook nieuw voor sommigen: een bol hoef je niet rechtop in de grond te stoppen. Dat lieten ze zich geen  tweede keer zeggen: de bollen vlogen met honderden tegelijk de grond in.

Volledig scherm
© Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal