Volledig scherm
In West Maas en Waal zijn al twee ondergrondse containerlocaties ‘afgeschoten’ door de Raad van State. © eigen foto

Leeuwenaar haalt gelijk met kritiek op locatie ondergrondse afvalcontainer

BENEDEN-LEEUWEN - De plaatsing van ondergrondse restafvalcontainer aan de Fazantstraat in Beneden-Leeuwen is uitgesteld en de exacte locatie staat ter discussie. Een Leeuwenaar voorzag problemen en haalde zijn gelijk bij de Raad van State. 

Regionaal afvalbedrijf Avri wilde container aan de Fazanstraat eigenlijk nabij de kruising met de Kwartelstraat neerzetten. Vlak bij de protesterende Leeuwenaar, maar bovenal pal naast een boom.

Volgens de buurtgenoot zou dat problemen met de wortels geven, ook al gaat de zieke boom later dit jaar tegen de vlakte. Belangrijker was volgens de criticaster de relatief forse afstand tot de vele seniorenwoningen, een stuk verderop in de straat. Dus suggereerde de tegenstander twee alternatieve locaties, meer richting de Gruttostraat. 

Loopafstand ouderen

's Lands hoogste bestuursrechter kan zich nu vinden in de kritiek: enerzijds omdat de Avri niet ingaat op het probleem van de boomwortels, anderzijds omdat niet goed lijkt te zijn nagedacht over de loopafstanden voor met name de oudere inwoners van dit deel van Beneden-Leeuwen. 

Avri zal nu eerst met óf een beter beargumenteerd plan op de eigenlijke locatie óf met een andere locatiekeuze voor de ondergrondse restafvalcontainer moeten komen. Bovendien moet het bedrijf 174 euro griffiekosten vergoeden; én 40 euro voor het treinretourtje Tiel-Den Haag voor de bezwaarmaker. 

Eerder al haalde de Raad van State een streep door een locatie voor een ondergrondse container in Dreumel

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal