In grote bakken worden bij Global Paint Products de ingrediënten gemengd tot een dikke witte muurverf.
Volledig scherm
In grote bakken worden bij Global Paint Products de ingrediënten gemengd tot een dikke witte muurverf. © Eveline Van Elk

Leeuwens verfbedrijf breidt uit naar China

BOVEN-LEEUWEN - Global Paint, ontwikkelaar en producent van verfproducten, uit Boven-Leeuwen gaat samenwerken met het Chinese Taiho Paints.

Dit bedrijf staat in de top 60 van grootste verffabrikanten van de wereld en werkt in China, Japan, Taiwan en Samoa. Taiho Paints was op zoek naar een partner in Europa om de positie op de Chinese markt te verbeteren. De Boven-Leeuwense onderneming kwam als beste match uit de verf. Door deze samenwerking is Global Paint straks ook in Azië actief en verkrijgbaar. 

Curaçao

Om het energieverbruik in de productie op te vangen, heeft het bedrijf onlangs in Boven-Leeuwen het zonnepanelenpark verder uitgebreid. Er zijn vierhonderd panelen geplaatst; 800 vierkante meter van het dak ligt nu vol. Dit is niet het enige 'zonnedak' van Global Paint. Ook de vestiging in Curaçao heeft er een. Vanwege het grote aantal zonuren op Curaçao, levert dit volgens Global Paint zeer veel zonne-energie op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal