Leraren van basisschool Beneden-Leeuwen maken filmpje voor kinderen: ‘We zijn trots op jullie’

videoBENEDEN-LEEUWEN - Geen spandoek, maar een waar filmpje. Dat maakten medewerkers van basisschool De Wijzer in Beneden-Leeuwen om te laten zien hoe trots ze zijn op de leerlingen, maar ook hun ouders en verzorgers.

Vanwege het corona-virus zijn de de scholen in Nederland sinds half maart gesloten. In ieder geval tot en met de meivakantie blijven ze dicht. Zo maakte premier Mark Rutte eerder deze week bekend. Leerlingen krijgen in de tussentijd thuisonderwijs, zo ook in Beneden-Leeuwen. 

Dat is toch anders, dan lesgeven op school. De leerkrachten van De Wijzer missen hun klas. Om ze een hart onder de riem te steken, namen ze als team een filmpje op. In ruim vijf minuten tijd vertellen alle medewerkers hoe ontzettend erg ze de leerlingen missen, maar ook dat ze thuis ‘super goed’ bezig zijn. 

Vaders en moeders

Trots zijn de juffen en meesters eveneens op de vaders, moeders en andere verzorgers die helpen bij dit thuisonderwijs. Maar natuurlijk hopen ze wel dat ze de kinderen snel weer op school zien.   

Ongeveer een jaar geleden nam De Wijzer nog afscheid van het oude schoolgebouw. Nu zitten de docenten en kinderen niet in het nieuwe onderkomen, maar thuis vanwege het corona-virus.
Volledig scherm
Ongeveer een jaar geleden nam De Wijzer nog afscheid van het oude schoolgebouw. Nu zitten de docenten en kinderen niet in het nieuwe onderkomen, maar thuis vanwege het corona-virus. © Eveline Van Elk

Maas en Waal