Volledig scherm
De politie is op zoek naar de dief van het paaltje. © anp

Lichtpaal Appelveldje al na één dag gestolen

APPELTERN - Op het nieuwe ‘Appelveldje’ aan de Van der Capellenstraat in Appeltern is vorige week een lichtpaal op zonne-energie gestolen. Het houten paaltje is woensdag geplaatst én een dag later is het ontvreemd. Dat meldt de gemeente West Maas en Waal.

De afgelopen maanden hebben inwoners van Appeltern, onder leiding van het dorpsplatform, hard gewerkt aan de aanleg van een sportieve buitenruimte in hun dorp. Er zijn op die plek nu onder andere een natuurlijke glijbaan en een speelveldje te vinden. Volgende week vrijdag, 24 mei, wordt het zogenoemde ‘Appelveldje’ officieel geopend.   

Voor deze opening is één van de houten paaltjes met een kleine ‘zonnepaneeltje’, zodat het lampje ’s avonds gaat branden, gestolen. De politie is op zoek naar de dader. Getuigen kunnen ook anoniem tips melden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal