Maas en Waal heeft er 18 jonge fierljeppers bij

VideoALTFORST – Geen voetbal of tennis, maar fierljeppen. Achttien havoleerlingen van het Pax Christi College in Druten namen zondagochtend tijdens PinksterVaria in Altforst deel aan een workshop over deze bijzondere sport. Tien jongens en meiden waagden vervolgens ook nog echt een sprong over het water.

Volledig scherm
Achttien leerlingen van het Pax Christi College namen deel aan de workshop fierljeppen. © De Gelderlander

Met een polsstok de sloot overspringen, is voor velen al een uitdaging. Wie het brede water aan de Sluissewal in Altforst ziet, waar op eerste Pinksterdag al ruim veertig jaar fierljepwedstrijden plaatsvinden, denkt waarschijnlijk nog een keer extra na. 

Dat merkte Maurice de Vaan, een van de organisatoren van PinksterVaria, ook. ,,Vroeger hadden we vanuit Maas en Waal zoveel deelnemers dat we zelfs op zaterdag voorrondes hielden voor ons fierljepkampioenschap. Je ziet dat mensen iets terughoudender zijn geworden.

Ze weten niet hoe ze moeten fierljeppen en doen daarom niet mee. Door van te voren een workshop te houden, willen we iedereen de kans geven om het te leren. Zo hopen we ook weer meer deelnemers te krijgen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal