Volledig scherm
PREMIUM
Minder stenen aan de oevers van de Maas. ©

Maasoever op nog vijf locaties ‘ontsteend’ voor meer flora en fauna

BATENBURG/APPELTERN/MAASBOMMEL/ALPHEN - Op vijf locaties langs de Maas in de regio worden komend half jaar oeverstenen weggehaald, om natuur en beestjes betere leefomstandigheden te geven. Iets dat de afgelopen jaren al op ruim tien plekken in Maas en Waal is gebeurd, maar waarvan het resultaat veelal pas na vele jaren te merken valt. 

Het gaat om 400 meter Maasoever net westelijk van het fiets- en voetveertje Batenburg, 300 meter tussen betonfabrieksterreinen en de Megens pont, een stukje van 100 meter nabij de Maasbommelse kerk, 200 meter bij het Maasbommelse buurtschap Berghuizen en tenslotte 120 meter nabij de haakse bocht in de Alphense dijk bij café Maaszicht. Het zijn delen van een groter project  dat vrijwel de gehele Maas stroomafwaarts van Roermond betreft. Doel is de rivier meer dynamiek en het rivierleven meer kansen te geven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal